13. jan, 2018

Vinter

Jämtland har fått en snörik vinter och just nu är det riktigt kallt. Termometern visar på 20 minusgrader. Det är lite för kallt för skidåkning. Jag stannar inne och syr till det blir dags för att åka in till stan och jobba ett kvällspass.

Jag syr just nu på en väska med fickor både utvändigt och invändigt. Både med handtag som kan fästas ihop och en reglerbar axelrem. Mycket detaljer och stickningar. En stadig och bra väska lagom för helgpackning, träning eller vad man vill. Har bara lite problem att hitta de metall detaljer jag vill ha. Men det ordnar sig nog till slut. Söker vidare på nätet. Rätt vad det är blir det rätt sökord och de kommer upp flera alternativ.

Använder ett fantastiskt kraftigare möbeltyg som jag fått av min bror och hans fru. Gul botten och med små blommor på rad. Detaljerna som ficklock, axelrem och handtag syr jag i vadmal. Det här är ett mycket kul projekt. Jag tror att det finns material till två väskor till. Tanken är att sy upp fler och se om det finns intresse att köpa en sådan här väska av EnMjuk. Återbruk av textilier är fortsatt i focus. Och det är inte svårt att hitta vackra begagnade tyger till den här typen av väska. Verkligen inte.