25. jan, 2019

Köpte en klänning i dag. Vill vara fin på kalaset, mitt 50 års kalas! Jag beskrev som det är för den trevliga kvinnan som har butiken Ma Lou i Östersund. Att om jag köper nya kläder föredrar jag hållbarhetstänk och naturmaterial. Provade fram och tillbaka olika kläder. Jag hade tittat på den men på ett sätt förkastat den. Men hon tyckte ändå jag skulle prova klänningen. Den var så perfekt för mig! Den såldes också för halva priset. Så etablerade vi också kontakt, genom att jag erbjöd min sömnadshjälp.

6. jan, 2019

Jul, nyår är förbi och så blir det ljusare för var dag nu! Ser framemot ett nytt år att fylla med goa saker. Det är ju mycket kvar av vintern. Vill åka mer skidor. Men vill ha bra skidföre. Nu är det bara is och halka.

Fortsätter med yoga på onsdagkvällar och kanske det blir ytterligare en grupp, med PRO här i Brunflo.

Sy på uppdrag, det vill jag göra. lagningar, väskor, meditationskuddar och liknande. Bara kom med beställningar! 

Så har jag ju min sjukskötersketjänst också. Jobbar mest natt men det kommer bli några kväll och dagpass också.

Vi är några kvinnor som ska få till en grupp och lappa och laga. Återbruk av högsta rang! Ska troligtvis utgå från en bok som är skriven av Kerstin Neumuller. Det ska bli kul!

13. aug, 2018

En torr, varm och solig sommar. Jag har inte sytt så mycket, men lite ändå. Några småbeställningar, någon kudde, broderat under nattpasset ibland och sytt mig en klänning förstås. Det har blivit en favorit. Har haft den ofta. Fick en kjol som inte användes av en vän. Tyget gillade jag verkligen och så fick jag till en klänning från mönster som jag gjort utifrån en annan favorittunika.

Här sitter jag vid Hara ångbåtsbrygga med favoritklänningen på. Så fint där med utsikt över vattnet och Oviksfjällen. Där finns gästhamn och sommarcafé i Skepparns loge. Mysigas var ändå att var där med min älskade dotter och älskade son. Lovisa tog denna bild. Äntligen har jag också skaffat solglasögon att fästa på mina glasögon. Praktiskt att hänga glasögonfodralet runt halsen :)

20. apr, 2018

På konstmuseum i Munchen fotograferade min syster mig när jag ser på en vacker tavla. En kvinna som stryker tvätt :) Fick höra en massa om konstverket förstås i hörlurarna jag har på mig. Men tyvärr, jag kan inte återberätta, bara att det var ett underbart konstverk som jag fastnade för.

När man syr är det viktigt att stryka. Strykjärnet står alltid redo. Det underlättar sömnaden oerhört och slutresultatet blir bäst med ett väl pressat plagg eller vad det är som skapats.

Det är inte så jättekul att stryka tvätt. En del kanske tycker det.

Lite tips: när skjortor ska strykas eller andra plagg i olika smådelar, stryk först de små detaljerna som ok, bröstficka, krage och manchetter. Använd blomspruta eller en klassisk stänkflaska. Ångstrykjärn är ju jättebra. 

Rengör strykjärnet så du inte fläckar ner tyget du stryker. Jag använder svinto. Kanske inte det bästa men det är det som funkar.

Titta på strykråden och följ dem innan du stryker så inte tyget blir förstört. 

Vårda dina kläder så räcker de längre. Lukta och se på plaggen, sluta slentriankasta i tvättkorgen. Vädra, punkttvätta fläckar.

 

 

 

13. jan, 2018

Jämtland har fått en snörik vinter och just nu är det riktigt kallt. Termometern visar på 20 minusgrader. Det är lite för kallt för skidåkning. Jag stannar inne och syr till det blir dags för att åka in till stan och jobba ett kvällspass.

Jag syr just nu på en väska med fickor både utvändigt och invändigt. Både med handtag som kan fästas ihop och en reglerbar axelrem. Mycket detaljer och stickningar. En stadig och bra väska lagom för helgpackning, träning eller vad man vill. Har bara lite problem att hitta de metall detaljer jag vill ha. Men det ordnar sig nog till slut. Söker vidare på nätet. Rätt vad det är blir det rätt sökord och de kommer upp flera alternativ.

Använder ett fantastiskt kraftigare möbeltyg som jag fått av min bror och hans fru. Gul botten och med små blommor på rad. Detaljerna som ficklock, axelrem och handtag syr jag i vadmal. Det här är ett mycket kul projekt. Jag tror att det finns material till två väskor till. Tanken är att sy upp fler och se om det finns intresse att köpa en sådan här väska av EnMjuk. Återbruk av textilier är fortsatt i focus. Och det är inte svårt att hitta vackra begagnade tyger till den här typen av väska. Verkligen inte.