Utför ändringssömnad och kallar mig återbrukssömmerska. Bara ring 070/6791481
Hjärtligt Välkommen!

Nu är jag återförsäljare av Vishram oljebrännare. Fantastiska miljövänliga ljushållare som kan placeras i vilken lite skål som helst.

Viktigt med återbruk

Bomull och polyester är de textilfibrer vi använder mest av i världen i dag. Båda medför stora miljöproblem i produktionen - bomullen genom stort behov av vatten och bekämpningsmedel, polyestern genom att den framställs av råolja i en energikrävande tillverkning.
(Båda kan framställas mer eller mindre ekologiskt men det är en ytterst liten del av produktionen som faktiskt är miljövänlig och de textilierna betingar ett betydligt högre i butik än den konventionellt framställda.)

Det är viktigt att vara rädd om den textil vi redan har tillverkat eftersom jordens resurser är ändliga. Textilen vi har hemma har ju redan gjort sin miljöpåverkan och när vi återanvänder den minskar behovet av att producera ny.
Trots det energiåtervinns (bränns) de mästa av textilierna i Sverige i stället för att återanvändas eller materialåtervinnas. Ett slöseri med resurser på flera sätt.

 

Vad kan återbrukas? Bara fantasin sätter gränserna!

Några exempel på vad du kan göra med textiler som inte längre passar eller har fått fläckar eller skador:

  • Kläder kan lagas, sys om och dekoreras. Vuxenkläder kan bli barnkläder och barnkläder kan bli dockkläder.
  • Gardiner kan bli soffkuddar, tygväskor eller dynor.
  • Sängkläder kan bli virktrasor eller mattrasor.
  • Stickade plagg kan repas upp till garn igen.
  • Vackra, mysiga och charmiga lapptäcken kan man göra av det allra mesta!

 

Vill du inte återbruka själv så gör miljön en tjänst och lämna in hela och rena textilier till second hand, välgörenhet eller mig.

Virkade mattor

Nu har jag fått hem mosters mattor och de finns här till försäljning. Superfina runda trasmattor!

Tycker du återbruk är viktigt och vill ge bort något unikt och fint?

Från morfar eller farfars gamla skjorta syr jag en klänning eller liten skjorta till ditt barn eller barnbarn. Lämna den nytvättade skjortan till mig så skapar jag en fantastisk unik present. Återbruk av högsta och finaste kvalité! Välkommen!

En Mjuk

Återbruk av textilier är vad jag brinner för. Vackra broderade dukar som inte kan användas för att de har fläckar, är trasiga eller anses som omoderna får ett nytt liv efter en runda i mitt syrum. Omodern urväxt jacka med vackert tyg och fin kvalité blir en användbar väst. Blusen som dottern inte vill ha syr jag om så den den passar mamma istället.

Starten

Startar nu en hemsida och en webbutik med ett återbruksprojekt. Ett företag med vision om att ta vara på textilier. Som ni vet kastas det förfärligt mycket textil som är helt användbara eller kan återbrukas genom att tex sys om. Det är det jag gör, syr om och skapar nya produkter av befintliga textilier som inte används. Välkommen att följa mig och välkommen att köpa några av mina produkter. Har du förresten ett eget favoritplagg, tyg och en ide kring får du gärna kontakta mig. Vi kan skapa något tillsammans.

Läs gärna:

http://www.resole.se/blogg/atervinna-eller-forsvinna-spelar-det-verkligen-nagon-roll/